Йол разкри истината за Бербо: Той е надарен, но не е боец
Йол разкри истината за Бербо: Той е надарен, но не е боец / netinfo
Бившият мениджър на Тотнъм Мартин Йол разкри каква е истината за взаимоотношенията му с Димитър Бербатов и как българският нападател му е разкрил новината за уволнението му преди всички останали.

Холандският мениджър призна, че първоначално е помислил, че Бербатов му се извинява да поведението си на мача срещу Нюкасъл няколко дни преди случката. Тогава българинът отказа да се появи на терена като резерва и трябваше да бъде убеждаван да влезе в игра, докато Тотнъм загуби с 1:3.

Ето какво сподели Йол за ситуацията срещу Хетафе няколко дни по-късно „Случи се нещо странно минута преди началото на мача. Бербатов дойде и ми каза „Съжалявам, шефе! Дръж се!”. Помислих си, какво ли иска да каже? Почувствах се странно, не знаех какво има предвид. Реших, че сигурно съжалява за инцидента на мача с Нюкасъл или за това, че не е дал най-доброто от себе си. Но не ми мина през ума, че той и останалите играчи знаят, че аз съм уволнен и то от свои приятели, които са им пращали съобщения.”

В едно напълно откровено интервю пред „Дейли Експрес”, Йол добави: „Изписа се доста по вестниците за поведението на Бербатов, как той не е искал да влезе в игра, тъй като е останал на пейката. Но, когато дойде времето да правя смени, аз бях край тъч линията и хвърлих поглед през рамо, за да пратя Бербатов да загрява. По принцип Крис Хютън прави това, но този път аз го сторих. Той обаче не изглеждаше въодушевен.”

Холандецът продължи: „Обърнах се с лице към него, погледнах го право в очите и му казах, че трябва да загрее. И той отиде. Никога не ми е казвал нещо като – няма да загрявам – но бе изкарано така от медиите. Но Бербатов си е такъв, винаги изглежда сякаш прави нещата с нежелание.”

„Той обаче е много надарен играч. Той е като Йохан Кройф, а няма по-високо от това. Надарен, да, но не и боец. Може би на този отбор просто му трябват повече бойци, за да има баланс,” завърши Мартин Йол.