Големият Гибон към малкия: Дръж се за рекордните 13
Големият Гибон към малкия: Дръж се за рекордните 13 / netinfo
Бащата на капитана на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов – Георги, пожела на своя син да запише 13 години с фланелката на България. Той чистосърдечно пожела на трикольорите ни да спечелят квота за Олимпийските игри в Пекин.

„Чухме се с Пламен. Казах му „Дръж се!” Надявам се да се класират, защото това е не само неговата цел, но действително е много важно за него, защото това ще бъде финалът за кариерата му в националния. Може да устиска още две години да направи 13 до Олимпиадата”, каза Георги Константинов, който е защитавал цветовете на България на Игрите в 1964 година.

„Действително е голямо удоволствие да се играе на Олимпиада. Това е мечтата на всеки спортист. Разликата обаче от онова време и сега е огромна. Пожелавам им здраве и най-важното да имат куража и мъжеството да устискат и да се справят с това, което треньорският щаб ще им възложи.”

Георги Константинов, който живее в Сопот, разкри, че градът всяка сутрин се буди в мисълта за мачовете на българските волейболисти: „Тук се събираме всяка сутрин. Агитката е такава като на Световното първенство, всички са много въодушевени и превъзбудени. Радваме се много на техните успехи. Отваряме рано заведенията точно по този повод. Градът е волейболно настроен.”

„Тук сме със същата надежда като на Световното. Притеснява ни малко двубоят утре. До сега представянето ни е отлично. Пуерто Рико е изненадата на първенството, защото това е един млад отбор, но с много силни единици. Пламен ми каза, че са много силни в защита. Смятам, че няма да е кой знае колко тежка срещата с Бразилия, както и със САЩ. Много добре сме и в посрещането”, каза Константинов.

„Всичко е възможно във волейбола, особено при едни такива равностойни отбори. Понякога може и победите да са 10 и пак да си пръв. А понякога може и с една загуба да се класираш на 5-6-о място. Но сме добре подготвени”, добави още бащата на Пламен Константинов.