Гершон отмени сутрешна тренировка преди мача с Унгария
Гершон отмени сутрешна тренировка преди мача с Унгария / Gong.bg
На връх Националния празник на България по повод 123-ата годишнина от Съединението мъжкият ни национален отбор по баскетбол гостува на Унгария в среща от евроквалификациите.

На селекционера Пини Гершон явно му писна да разкарват играчите му почти из цялата страна с автобус и отмени сутрешната тренировка на тима преди двубоя довечера.

Петият мач на България от квалификациите за шампионата на Стария континент е от 19:00 часа в град Шалготарян. Националите ни са втори във временното класиране с три успеха и едно поражение, а домакините са последни в групата само с една победа, но срещу Италия.

След неприятната изненада вчера в хотела, където пренощуваха баскетболистите ни, старши треньорът Гершон реши да не подлага играчите на нов преход до градчето, където ще се играе мача, тъй като това би означавало те да пропътуват още 60 километра в двете посоки до залата в Шалготарян.

България вече победи Унгария с 18 точки разлика, но като домакин в зала Универсиада на старта на квалификациите. Въпреки транспортните неволи, настроението в родния лагер е добро и състезателите са уверени, че могат да направят нова важна крачка към Евробаскет 2009 в Полша.