Филаделфия прекрати серията си от десет поредни загуби
Филаделфия прекрати серията си от десет поредни загуби / netinfo

Даниел Бриер бе точен при изпълнението на дузпи за победата на Филаделфия с 4:3 над домакините от Бъфало, която се оказа и първа за последните 11 мача на Летящите в НХЛ.

И двата отбора бяха отбелязали по един гол от изпълнението на дузпи, преди бившият играч на Сабите Бриер да вкара шайбата зад вратаря Райън Милър, с което донесе първа победа на гостите от 5-и февруари.

"Радвам се, че "разчупих леда" точно тук в Бъфало. Надявам се, че това ще ми помогне да подобря представянето си до края на сезона. Райън ме познава много добре и затова симулирах, че ще стрелям. Когато видях на къде отива, просто пратих шайбата в другия ъгъл", заяви щастливият Бриер.

Джеф Картър, Скот Хартнел и Ар Джей Умбергер бяха точни за Филаделфия, а голове през първата третина за Бъфало отбелязаха Дерек Рой, Кларк Макартър и Джейсън Поминвил. Матс Сундин, Павел Кубина, Доминик Мур и Дарси Тъкър на два пъти донесоха изненадващата победа на Торонто с 5:0 като гост над Отава.

Загубата не позволи на Сенаторите да си върнат първото място в Източната конференция, което в момента се заема от Ню Джърси.

"Всички сме изключително щастливи. Знаем какво ще стане сега и се чувстваме по-спокойни. Много играчи ще си заминат, но не и аз", заяви вратарят на Кленовите листа Тоскала, който спаси 31 шайби. Вратарят явно има предвид скорошното закриване на драфта преди пейофите в НХЛ.

Крилото на аматьорския отбор Флинт Дженеръл - Дарън Макарти се възползва от това и се завърна в лидера в НХЛ Детройт след 11-годишно отсъствие. 35-годишният играч игра за Червените крила до 2004-а година, когато премина в Калгари. "Макарти е играл и преди в плейофи. Той е много силен физически, но се надяваме да покаже повече от това", заяви генералният мениджър на отбора Кен Холанд. Макарти е печелил три пъти Купата Стенли с отбора на Детройт.