Фенове на Словакия завладяха Кардиф
Фенове на Словакия завладяха Кардиф / netinfo

Не се случва често 1500 футболни запалянковци на гостуващ отбор да надвикат 25 000 домакински зрители. Камо ли на Британските острови, където в събота 7 октомври словаците разбиха Уелс с 5:1 в европейската квалификация.

Словашките национали останаха приятно изненадани от „домашната обстановка”. „Бяха фантастични. Не очаквах да пристигнат толкова много. Много добре ги чувахме, а това е добре”, каза капитанът на словаците и бивш съотборник на Мартин Петров във Волфсбург Мирослав Кархан.

В подобен дух се изказа и голмайсторът на Нюрнберг Роберт Витек. „Много благодаря на нашата публика. Имах чувството, че играя у дома си”, сподели Витек и добави: „Отдавна не съм играл в такава атмосфера навън, а може би и в Словакия. Поне не си спомням”.

Словашките зрители бяха фантастични. Домакините също бяха изненадани от представянето на словаците. Те не можеха да познаят своя отбор и дори иронично ръкопляскаха на вратаря Пол Джоунс в 54 минута, когато за първи път спаси удар във вратата си. Дотогава 39-годишният вратар пипна топката четири пъти, само когато трябваше да я вади от вратата си. Три пъти през първите 45 минути, веднъж в уводните седем минути на второто полувреме.

За разлика от мълчанието на домакините, в сектора на гостите не млъкваха и дори пяха народни песни. „Не очаквахме, че този мач ще бъде безпроблемен за нас. Благодарим на нашата публика, че дойдоха толкова много на мача”, заяви бившият играч на Артмедия, а сега на руския Сатурн Петер Петраш.