Емил Велев: Срещу Жилина ще ни помогне публиката
Емил Велев: Срещу Жилина ще ни помогне публиката / Gong.bg
Старши треньорът на Левски Емил Велев даде пресконференция за словашките и българските журналисти непосредствено преди тренировката на „сините” на стадион „Под Дубном”.

Той не пожела да обяви състава, с който ще започне двубоя със словаците, като каза, че е довел 19 играчи всеки един, от който ще даде на 100% от себе си.

Велев не е притеснен особено от студеното време, като каза, че той обича да играе при такива условия, като се надява, че и футболистите ще покажат добра игра при този студ.

Това, което е видял засега от стадиона, че е чисто футболен и предразполага към добри футболни действия.

Запитан от словашки журналист дали е зараснала раната от БАТЕ Борисов, Велев отговори, че според него всичко е забравено и всички трябва да мислят за предстоящия двубой.

„Респектирани сме от Жилина от резултатите им за Купата на УЕФА. Там те са играли два мача повече и са по-напред и в броя на срещите в словашките първенство. Аз обаче гледам нашия отбор. Очаквам да дойде и най-добрият ни играч . Това е нашият дванайсети играч – публиката, която ще ни помогне да победим. Идваме за добър турнирен резултат и да Левски да покаже най-доброто от себе си в момента. Ние сме млад отбор и трябва време, за да се натрупа опит. Имаме Петков, Вагнер и Георги Иванов, които са врели и кипели в турнирни битки. Надявам се по-младите да трупат опит покрай тях. Имаме двама добри вратари, но по-опитният и рутиниран ще пази. Това е Георги Петков”, коментира старши треньорът на „сините” Емил Велев.

Велев бе помолен да направи съпоставка между отбора на Левски победил Артмедия преди две години и сегашният му тим. Той каза, че тогавашният отбор е имал много опитни футболисти и много от тях са били над 30-годишна възраст, а на сегашните им необходимо време, за да придобият същия опит в евротурнирите.