Дженоа подновява интереса си към Божинов
Дженоа подновява интереса си към Божинов / netinfo
Италианският отбор от Серия А Дженоа не се е отказал от идеята да привлече в своя състав българската звезда на Манчестър Сити Валери Божинов, пишат италианските медии.

Напълно възстановеният от контузия нападател отдавна е в полезрението на "грифоните" и е любимец на президента Енрико Прециози, който неведнъж е заявявал,

че вратите в клуба винаги са отворени за младия българин.

Дженоа проявяваше сериозен интерес към Божинов и миналата година, но Манчестър Сити категорично отказа да го продаде.

Сега ситуацията може да се промени, след като английският клуб скоро ще има нов мениджър, заместник на Свен Йоран Ериксон, който доведе Божинов на "Сити ъф Манчестър".

През летния трансферен прозорец от Дженоа ще бъдат готови и да платят по-сериозна сума за българския нападател за разлика от миналата година, тъй като президентът Прециози има големи амбиции за новия сезон в Серия А. През миналия „грифоните” останаха на десето място, а сега целта ще бъде атака на местата даващи право за участие в турнира за Купата на УЕФА.

Старши треньорът на Дженоа Джиан Пиеро Гасперини се нуждае от класен нападател, който да води атака на отбора, тъй като Марко Бориело най-вероятно ще напусне стадион „Луиджи Ферарис”. Марко ди Вайо често страда от контузии, а аржентинският нападател Лучано Фигероа не успя да се наложи в тима на „грифоните”.

Предимството за Божинов е, че той добре познава обстановката в Италия, след като дълго време игра в отборите на Лече, Фиорентина и Ювентус.