Двама юношески национали в Литекс от днес
Двама юношески национали в Литекс от днес / netinfo
Двамата юношески национали Момчил Цветанов и Александър Цветков трябва да се присъединят към лагера на Литекс тази вечер. Двамата взеха участие на Европейското първенство за юноши до 19 години, като първият игра и в трите мача на нашите, а Цветков бе извикан по спешност от селекционера на тима Михаил Мадански и взе участие само в последния мач за българите на турнира - загубата с 0:4 от Испания.

Двамата ще вземат участие в утрешната контрола с холандския Цволе. Мачът е в съседното на Доорверт градче Гардерен и започва в 20:00 часа българско време. Освен Цветанов и Цветков, наставникът на Литекс Станимир Стоилов възнамерява да направи някои промени в състава си, който игра досега в контролите с Го Ахед Ийгълс, Андерлехт и Локерен.

В игра срещу бившия тим на Иван Цветков ще се появят футболисти, които са играли по-малко до момента – Вилфред Нифлор, Крум Бибишков, Пламен Николов, Александър Барт, Дубала плюс юношите Георги Пашов и Венцислав Бенгюзов.

До този момент Литекс има една победа на холандска земя - 1:0 срещу холандския Го Ахед Ийгълс и две равенства срещу белгийски тимове - 1:1 с Андерлехт и 2:2 с Локерен.

Освен мача с Цволе утре, „оранжевите” имат още една контрола в Холандия – в четвъртък (24 юли) с израелския Макаби Петах Тиква. На следващия ден ловчанлии се прибират в България.