Двама наши адвокати ще защитават Венелина и Ваня в Лозана
Двама наши адвокати ще защитават Венелина и Ваня в Лозана / bgolympic.org

Двама български адвокати ще работят по казуса „Венева и Стамболова”, след като аферата бе прехвърлена в Международния спортен арбитраж в Лозана. Най-вероятно страната на уличените в употреба на тестостерон родни лекоатлетки ще представя известният адвокат Ивайло Дерменджиев.

„По-добър вариант нямаме, ако се наложи ще продаваме и колите си, и апартаментите си, но истината трябва да бъде доказана. Кълна се, че тестостеронът е противопоказен и за двете, употребяват го обикновено в хвърлянията. Особено след операцията на Ваня, ако тя приема този препарат или негов производен, то костта и не може да зарасне. Пълен абсурд е ситуацията. Жалко за Световното в Осака, защото Венелина там можеше да спечели медал. Куриозът ще е тотален, ако спечелим делото ден преди първенството в Япония”, коментира за Гонг треньорът Георги Димитров.

На делото в Лозана ще има и юрист, който ще представи и позицията на българската федерация. Детайлите по защитата на българските лекоатлетки се уточняват, до края на седмицата всичко ще е ясно.

„Когато печелим медали-ги печелим за България. Когато имаме проблеми, те са си лично наши и на никой не пука”, казва още треньорът Георги Димитров-Корема и допълни, че е разрешил на Венелина да отиде на море, защото очевидно Световното е вече „загубена кауза”.