Двама фена на Юве починаха на път за мача с Реал Мадрид, още 30 ранени
Двама фена на Юве починаха на път за мача с Реал Мадрид, още 30 ранени / netinfo
Ужасяваща трагедия се случи броени часове преди началото на дербито в Шампионската лига между Ювентус и Реал Мадрид.

Автобус, пълен с фенове на Ювентус от Швейцария, които са пътували за двубоя в Торино срещу Реал Мадрид, е катастрофирал тежко на пътя при Гран Сан Бернардо.

Според първоначалните сведения има двама починали и над 30 ранени. Автобусът е тръгнал от Нюшател, като е превозвал швейцарски туристи и италиански емигранти, които са се връщали в родината си за мача.

Инцидентът е станал около 16 часа италианско време, до градчето Етроублес, на 15 километра от Сан Бернардо. Според очевидци автобусът се е движил с превишена скорост и е поднесъл, като се е разбил в аптека и се е обърнал настрани.

На мястото веднага са дошли два хеликоптера, които са откарали пострадалите до близка болница.

От ръководството на Ювентус веднага поискаха от УЕФА двубоят да започне с едноминутно мълчание, а играчите на „бианконерите” ще излязат с черни ленти.

„Шофьорът караше твърде бързо и не обърна внимание на острите завои, като по този начин предизвика катастрофата”, разказа един от пътниците.

„Имах чувството, че той не е обучен да кара автобус”, обяснява друг млад фен на Ювентус, отървал се без сериозни наранявания. „Някои от хората вътре му казаха да е внимателен”.