Драма: ЦСКА излъга Локо Пд в 112-ата минута
Драма: ЦСКА излъга Локо Пд в 112-ата минута / netinfo

Шампионът ЦСКА отстрани пловдивския Локомотив от турнира за Купата на България. Успехът за възпитаниците на Димитър Пенев дойде изключително трудно, като се наложи двата тима да играят продължения след равенство 1:1 в редовното време. Победният гол за домакините дойде едва в 112-ата минута след разбъркване в полето на пловдивчани.

Головете за „червените” бяха дело на Маркиньос и Тодор Янчев, а точен за Локомотив бе Том.

Двубоят на стадион „Българска армия” започна изключително слабо и за двата тима. Първото добро положение пред една от двете врати дойде в 13-ата минута, когато Виданов стреля с глава след центриране от корнер, топката попадна в краката на Удуджи, който обаче се засуети и не успя да стреля.

Отговорът на Локомотив Пловдив дойде едва в 27-ата минута, когато капитанът на гостите Димитър Илиев направи непростим пропуск. Нападателят бе изведен абсолютно сам срещу Беконо, но не успя да го преодолее след слаб удар с глава.

Само две минути по-късно бразилецът Маркиньос се възползва отлично от грешка на вратаря Кирил Акалски и с глава даде преднина на „червените”. Халфът бе точен с глава след центриране на корнер, при който стражът на гостите не успя да се намеси адекватно и увисна под топката.

След попадението на „армейците” мачът значително се оживи и последваха няколко интересни атаки и към двете врати. Първо Тодор Янчев и Гардар Гунлаугсон успяха да сътворят чудесна контраатака, при която исландският нападател стреля с глава, но топката не попадна в целта. Три минути преди края на първата част Янчев отново бе в основата на добра атака за домакините. Капитанът на „червените” успя да изведе Удоджи след пас от близо 40 метра, но след няколко финта в наказателното поле нигериецът отправи слаб удар.

Второто полувреме предложи далеч по интересни моменти за близо 1000 зрители на стадиона. Втората част започна отлично за гостите, който успяха да изравнят резултата в 53-ата минута чрез бившия халф на „червените” Том. Бразилецът пробва центриране в наказателното поле на домакините, но след като никой от футболистите и на двата отбора не успя да играе с топката, коженото кълбо попадна в мрежата на Беконо, който не успя да се намеси.

Веднага след гола на гостите, футболистите на ЦСКА имаха отлична възможност отново да излязат напред в резултата, но в ответната атака Гунлаугсон не успя да преодолее Акалски останал очи в очи с него.

В 65-ата минута гостите от Локомотив Пловдив останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Анатоли Тодоров. Въпреки численото си преимущество възпитаниците на Димитър Пенев не успяха да стигнат до нов гол в редовното време. Отлични положения пропиляха последователно Мороз, Виданов и Удоджи в последната минута на мача.

Така след равенство в редовното време двубоят трябваше да бъде решен след продължения. През първите допълнителни 15 минути футболистите на ЦСКА тотално доминираха на терена, но отново Кирил Акалски бе на висота и спаси своя тим.

Развръзката дойде в 112-ата минута, когато след поредица от удари към вратата на Локомотив топката в крайна сметка се озова в мрежата за 2:1. В герой за червените се превърна капитанът Тодор Янчев, който съумя да вкара важното попадение.