Димитър Иванков от утре става играч на Бурсаспор
Димитър Иванков от утре става играч на Бурсаспор / netinfo
Националният вратар на България Димитър Иванков от утре ще е футболист на турския Бурсаспор, научи Гонг.

Юношата на Левски ще пътува с човек от агенцията на Лъчезар Танев, за да подпише с елитния турски клуб. Както Гонг първи съобщи Бурсаспор иска да привлече Димитър Иванков за 2 години, като в договора ще има опция за удължаване за още един сезон.

Националът на България е останал силно впечатлен от финансовите условия, които шефовете в Бурса са му предложили.

Трансферът е сигурен на повече от 90 процента, като утре бившият футболист на Левски и Кайзериспор, трябва да премине медицински прегледи и да види обстановката в бъдещия си отбор, след което и да парафира контракта.

Иванков пренебрегна оферти на гръцкия Арис и немския Аугсбург, които не са предлагали толкова добри финансови условия на българина.

Вратарят направи три отлични сезона за тима на Кайзериспор, като дори спечели Купата на Турция. В края на сезона договорните отношения на Митко със споменатия клуб изтекоха и вратарят предпочете да си намери нов тим, като свободен агент.

„Утре отивам в Турция, за да подпиша. Знам, че Бурса стяга здрав отбор, а и публиката на този тип е една от най-дивите в страната”, каза пред Гонг един от избраниците на Пламен Марков в националния.