Димитър Христолов: Футболистите ще ме глобят
Димитър Христолов: Футболистите ще ме глобят / netinfo
Президентът на Ботев Пловдив Димитър Христолов заяви за Гонг, че очаква футболистите да го глобят, като вземат обещаната премия от 15 000 лева на човек за спечелване на Купата на България.

„Мисля, че ще ме глобят. Нашият отбор не един и два пъти е показвал, че може да играе футбол. Проблемът е липсата на постоянство. На моменти изригва и прави чудесни мачове, а на моменти играе слабо. Не ме притеснява есенната загуба с 0:6 в Ловеч. Имаме достатъчно самочувствие. Смятам, че имаме големи шансове да играем финал”, коментира Христолов.

Босът допълни още, че според него това е най-силната година на Ботев от последните сезони. „С изключение на 1-2 мача, които загубихме неприятно, играта ми дава увереност за победа. Литекс не е свръхотбор и в него не играят свръххора. Ние нямаме какво да губим. Отиваме с високо вдигнати глави”, допълни още Христолов.

Президентът на „канарчетата” заяви, че няма да присъства на мача утре от суеверие. Относно темата свързана с евентуалния трансфер на Георги Христов в Левски Христолов каза: „ Омръзнало ми е да коментирам Георги Христов. Някои злоупотребяват с търпението, нашето и на футболиста. Може би слуховете искат да наслоят някакво напрежение преди неделния двубой с Левски. Георги Христов никога няма да бъде футболист на Левски. Поне 5 по-класни отбора го искат. Говорим за тимове от чужбина. Няма никаква подобна клауза в договора, само лична договорка с президента на Марица Рангел Берберов за минимална сума, срещу която да го продадем.”

Христолов прогнозира, че Калиакра ще победи в другия полуфинал, срещу Черно море.