ЦСКА тръгна с 19, но без Вуядинович и Гъргоров
ЦСКА тръгна с 19, но без Вуядинович и Гъргоров / netinfo
Деветнайсет човека се качиха на рейса, с който ЦСКА отпътува за първия си подготвителен лагер в Боровец. Клубният автобус на „червените” все още се ремонтира след зулумите на феновете на Локомотив Пд в Сандандски. Емил Гъргоров и Никола Вуядинович обаче не бяха сред групата на шампионите.

Стана ясно, че Вуядинович не се е прибирал в България, тъй като преди три дни е получил хранително натравяне, а вчера е имал 40 градуса температура. Играчът е провел е разговор със Стойчо Младенов и го е уведомил за състоянието си. От своя страна наставникът на „червените” е посъветвал футболиста да не шофира в това състояние към България, а веднага щом се почувства по-добре, да му се обади и да го информира за състоянието си. От три дни Вуядинович е на инжекции. Самият състезател изрази съжаление, тъй като е нарушил строгоспазвания си режим и е загубил доста сила. Черногорецът сподели, че няма да може да си дойде в България в близките четири дни

Ето и всичките 19 футболисти, които тръгнаха със Стойчо Младенов към Боровец:

Беконо, Ивайло Петров, Настич, Тунчев, Янчев, Котев, Бранеков, Сакалиев, Иван Иванов, Виданов, Маркиньос, Неи, Зе Руи, Удоджи, Машадо, Йордан Тодоров, Евгени Йорданов, Янко Сандански и Робърт Петров.

Договорите на Стойко Сакалиев и Робърт Петров изтичат на 30 юни, въпреки това двамата ще изпълнят оставащите 8 дни до края на споразуменията си, след което от треньорското ръководство ще преценят, дали да им предложат нови контракти или те ще развиват кариерите си другаде.

Нападателят на „червените” – Неи, който е спряган за завръщане в португалския Навал, също се качи на возилото за Боровец.

На „Българска армия” се появи и напусналият вече клуба Ренато Шмит. Бразилецът си взе сбогом с всички, а по време на интервю за медиите, не издържа и се разплака.Той заяви че се разделя с ЦСКА с най-добри чувства, като изрази благодарности към Стойчо Младенов и всички играчи.

Шмит добави, че никога няма да забрави това, което е преживял в ЦСКА. „Обичам ЦСКА и той остава винаги в сърцето ми. Не знам още къде ще продължа кариерата си.”

Въпреки че от Страсбург обявиха, че Емил Гъргоров вече е собственост на ЦСКА, Бадема не се появи на „Българска армия”, където бе сборният пункт за първия подготвителен лагер.

Клубът бе напуснат от Велизар Димитров, Куидо Ланзаат, Йордан Юруков и Георги Илиев.