ЦСКА поде кампания срещу хулиганите
ЦСКА поде кампания срещу хулиганите / netinfo

В началото на новия сезон 2006/2007 година ръководството на ПФК ЦСКА и Клубът на привържениците на отбора започнаха съвместна кампания “Да защитим заедно футбола и ЦСКА”.

В общата декларация се казва:

"Съзнаваме ясно, че само със съвместни усилия, подкрепени от държаватата, БФС, ПФЛ и медиите, можем да запазим авторитета на футболната игра, да предпазим живота и здравето на хората по стадионите и да спестим тежки наказания и глоби на любимия си клуб.

Да разпознаем хулиганите и да отнемем достъпа им до стадионите!

Ние осъждаме хулиганските прояви на провокатори, които си позволиха да хвърлят бомбички и да ранят полицай по време на мача за Суперкупата на България на 30 юли 2006 г. на стадион “Васил Левски”. Тези хора не са част от червената агитка и ние искаме да ги открием и посочим в съвместна работа с органите на реда.

<!--Citat-->

Призоваваме всички фенове, които ще бъдат на стадион “Българска армия” на двубоя за Купата на УЕФА срещу Хайдук /Кула/ на 10 август 2006 г. да бъдат бдителни за присъствието на провокатори и да информират стюардите и представителите на полицията при опит за вандалска проява.

Ние настояваме пред органите на реда да спазват стриктно Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Да изкореним проявите на расизъм и дискриминация!

Никой няма право да засяга достойнството на човек или група хора по какъвто и да е начин, включително и заради цвета на кожата, расата, религията и етническия произход.

УЕФА въведе нови тежки наказания в своя дисциплинарен правилник за сезона 2006/2007 година. Сред възможните наказателни санкции са мач при закрити врати, лишаване от домакинство и дори дисквалифициране от състезание.

Нека с поведението си запазим авторитета на родния футбол и предпазим любимия клуб от наказания!

Декларацията е подписана от изпълнителния директор на ЦСКА Лазар Василев и шефът на фенклуба Димитър Ангелов-Дучето