Челси не пусна кокала в Англия
Челси не пусна кокала в Англия / netinfo

Отборът на Челси победи с 2:0 Нюкасъл като гост в предпоследната си среща от английската Висша лига. По този начин развръзката за титлата ще настъпи едва, след като приключи и последният кръг на шампионата.

С тези три точки отборът на Роман Абрамович не допусна водачът в класирането Манчестър Юнайтед да се отдалечи, за да може да диша по-лесно през оставащата една седмица до края на първенството. Двете попадения за „сините” от Лондон отбелязаха Михаел Балак (60’) и Флоран Малуда (82’).

През първото полувреме Нюкасъл бе по-активният на терена, като играта на Челси въобще не подхождаше на отбор, който се нуждае от задължителна победа, за да съхрани шансовете си за ценния трофей.

Първият по-сериозен шанс бе пропилян от домакините в 28-та минута, когато капитанът на Челси Джон Тери спаси своя отбор, като отрази удар на Майкъл Оуен, буквално от голлинията.

Преди почивката гостите също можеха да водят в резултата. Джон Оби Микел отне топката в центъра на терена, подаде на Есиен, който центрира, Балак обаче стреля нависоко, въпреки добрата си позиция.

На почивката Аврам Грант вероятно е успял да окуражи и мотивира своите момчета, които през второто полувреме показаха защо са един двата отбора, които заслужават титлата на Англия.

В 53-та минута Дидие Дрогба намери с атрактивно изпълнение с пета Михаел Балак, който навлезе на скорост в наказателното поле, но не успя да порази вратата на Нюкасъл. Двамата обаче се реваншираха на феновете си само седем минути по-късно, когато падна и първото попадение в мача. Немският национал оплете топката в мрежата на домакините, след като засече с глава центрирането от фаул на Дидие Дрогба.

След гола, момчетата на Кевин Кийгън взеха временно инициативата, но играта на Челси отново се раздвижи след появата на терена на Франк Лампард.

В 71-та минута Нюкасъл пропиля на два пъти чудесни възможности да стигне до изравнителното попадение. Първо Мартинс, а след това и Оуен опитаха удари по посока на Петър Чех, но това не доведе до гол.

В спокойно темпо Челси доигра срещата, след като вече поведе с 2:0, а това се случи в 82-та минута. След чудесен пас на Франк Лампард, Флоран Малуда удови преднината на своите с премерен удар от наказателното поле.

С тази победа Челси запази шансовете си за титлата в Англия. Сините от Лондон и Манчестър Юнайтед са с еднакъв брой точки – 84, но „червените дяволи” са с по-добър показател, което означава, че всички погледи ще бъдат насочени към мачовете идната неделя – Челси – Болтън и Уигън – Манчестър Юнайтед.