Чавдар Янков: Хвърлям патериците след седмица
Чавдар Янков: Хвърлям патериците след седмица / netinfo
Българският национал Чавдар Янков разкри за Гонг, че следващата седмица ще захвърли патериците. Халфът на Хановер лекува контузия и се възстановява след претърпяна операция на коляното.

„До този момент всичко върви нормално. Още една седмица ще съм с патерици и после ще си ходя нормално. Тук в Германия се възстановявам с нашите физиотерапевти и с треньорите на Хановер”, заяви талантливият национал.

„От другата седмица ме чака много работа. Контузеният крак все още няма стопроцентово сгъване и разгъване. Това са неща, които постепенно ще се получат, както връщането на мускулатурата. Чакаме много работа, но нещата ще се оправят”, допълни юношата на Славия.

„Ако нещата вървят нормално, както е досега, в края на месеца трябва да почна да тичам. Живот и здраве в края на април, началото на май трябва да съм готов за игра. Вероятно ще има възможност да се включа в последните три-четири мача на Хановер. Това обаче не ми е голяма цел, защото след дълго време отсъствие ще е трудно. Важно за мен е да се възстановя напълно. Ще е хубаво да усетя атмосферата на Бундеслигата, но най-важно е да съм готов за следващия сезон”, продължи за Гонг Чавдар Янков.

„Досега не съм получавал толкова тежка контузия, която да те извади за няколко месеца от игра. В последните месеци разбрах доста работи. Да ви кажа честно, мисля, че пораснах с няколко години за три месеца. Направих си много изводи в този труден период”, призна Чак.

„С някои от момчета в националния отбор се чувам и поддържам връзка. С други не е така, но това е съвсем нормално. С едни си по-близък, отколкото с други. Мисля за националния, ще имаме трудна задача да се класираме на следващото голямо първенство. Това е една от целите ми, да играя на голямо първенство”, отбеляза полузащитникът на Хановер.

„Няма лесно по пътя към голям форум. Всичко си зависи от нас. Трябва да сме мобилизирани. Футболистите и треньорите да си изпълняваме задълженията. Ако не го направим, отново ще берем срам”, откровен бе Чавдар Янков.

Юношата на Славия отбеляза, че условията за възстановяване в Хановер са перфектни. Националът на България стиска палци на съотборниците си да класират тима в турнира за Купата на УЕФА през следващия сезон.