Бразилия с мъка на полуфинал, Италия отпадна с човек повече
Бразилия с мъка на полуфинал, Италия отпадна с човек повече / netinfo
Звездния тим на Бразилия трудно се класира за полуфиналите на футболния турнир на Олимпиадата в Пекин, след като победи с 2:0 Камерун след продължения.

Двубоят бе оцветен с 12 жълти картона, като с два такива в 51-ата минута се сдоби Банинг от африканците, а неукротимите лъвове с десет футболисти удържаха нулевото равенство в редовното време. Бразилия все пак стигна до успеха с две попадения през първото продължение – на Собис в 101-ата минута и на Марчело в 105-ата.

Въпреки че игра с човек повече и получи правото да изпълни две дузпи, Италия отпадна от олимпийския футболен турнир след загуба с 2:3 от Белгия.

Джузепе Роси откри за Скуадра Адзура в 18-ата минута от дузпа, заради която бе изгонен Вермаелен. Останалите с десет играчи червени дяволи обаче изравниха осем минути по-късно чрез Дембеле, а Мираяс изведе Белгия напред в последната минута на първата част.

Нова дузпа донесе изравняването на Италия в 74-ата, а точен от бялата точка отново бе Роси. В 79-ата втори гол на Дембеле донесе победата на белгийците с 3:2, а в 81-ата минута Вивиано от адзурите също бе изгонен и двата тима завършиха с по десет човека.