Борислав Михайлов раздаде топки, дърпат го за автографи
Борислав Михайлов раздаде топки, дърпат го за автографи / netinfo

На особено голяма радост и внимание се радваше президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов при първото си посещение в старопланинското градче Дряново.

 

Михайлов дойде тук, за да изпълни обещанието си - лично да зарадва детско юношеската школа на местния клуб със специален подарък от БФС - екипировка и футболни топки на стойност 3 500 лева.

 

Домакините от третодивизионния футболен тим бяха организирали специално тържество за срещата на малдите таланти с любимеца си Борислав Михайлов. Церемонията започна с изпълнение на фолколорно таноцва формация „Темпо ритъм”. Последва приветствие от изпълнителния директор на ФК Локомотив Дряново и бивш вратар на състава Тодор Георгиев пополярен като DJ Теди Джорджо. Шоуменът отправи специални благодарности към Борислав Михайлов, началника на кабинета на президента на БФС Тервел Златев и главния експерт в ДАМС Цветан Георгиев.Сред официалните гости бяха ръководителите от местната община и областна дирекция Габрово.

 

Голяма част от момчетата в ДЮШ лично получиха екипировката и топките си, а най щастливи бяха капитаните на отделните възрастови групи: Деца – Радослав Демирев, юноши-младша възраст – Красен Илиев, и юноши-старша възраст Мартин Симеонов.

 

Веднага след приключване на официалната част президентът на футболната ни централа бе „разкъсан” от желещи да го докоснат и да вземат автограф от него. Малките футболисти искаха лично Михайлов да им се разпише върху календарчета, бележници и тефтери.

 

Възроденият през април 2007 година футболен тим има възпитаници в пет възрастови групи (над 80 деца и юноши), които тренират на стадион Локомотив и на двете допълнителни тренировъчни игрища, на които първите си стъпки са направили Пламен Николов и Станислав Генчев. На специално внимание се радваше президентът на Локо Дряново бизнесменът познат с любовта си към скъпите автомобили Георги Вълев.

 

По време на срещата президентът на футболната ни централа засегна и темата за базата на националите ни. В осемдневен срок трябва да бъде внесен примерния проект в УЕФА, като той ще бъде защитаван от Михайлов в края на май.

 

„В момента се изготвя примерния проект за базата, който трябва да го вкарам до осем дни в УЕФА и да го защитавам в края на май. Надявам се да успеем”, коменира Михайлов.