Бербатов с цял мач за Юнайтед при загуба от Арсенал, отменят му гол
Бербатов с цял мач за Юнайтед при загуба от Арсенал, отменят му гол / netinfo

Българският национал Димитър Бербатов изигра пълни 90 минути за своя Манчестър Юнайтед при поражението с 1:2 от Арсенал в дербито на 12-ия кръг на английската Висша лига.

 

В герой за домакините от Арсенал се превърна френският нападател Самир Насри, който заби и двете попадения за „артилеристите”. Точен за възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън бе дело на младока Рафаел, който реализира в заключителните секунди на мача.

 

В първите минути на срещата попадение на Димитър Берабтов бе отменено от главния арбитър Хауърд Уеб заради засада. След първоначалните положения за „червените дяволи” футболистите на Арсен Венгер увеличиха оборотите и в 22-ата минута ликуваха заслужено.

 

Насри стреля силно от близо 25 метра по диагонал и след рикошет в крака на защитника Гари Невил топката влетя неспасяемо в мрежата на Ван Дер Сар. Преди топката да попадне в краката на Насри тя бе отбира от Бербатов, който се върнал в своето наказателно поле. След попадението последваха няколко добри шанса за гостите, които обаче бяха пропилени с лека ръка от Рууни и Кристиано Роналдо.

 

Минути след подновяването на играта през втората част Арсенал нанесе своя удар След отлична атака, Фабрегас намери оставения непокрит Насир, който с акуратен удар покачи на 2:0 и до голяма степен предреши крайния изход на срещата. Силите на Юнайтед стигнаха единствено за почетно попадение, което дойде в последната минута и бе дело на Рафаел.

 

Така Арсенал измести от третото място именно отбора на Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. „Артилеристите” събраха актив от 23 точки и се доближиха на три от лидерите Челси и Ливърпул.

 

В друг мач от кръга Уигън и Стоук Сити не успяха да се победят, завършвайки 0:0.