Бербатов с брилянтна асистенция при победа на Юнайтед
Бербатов с брилянтна асистенция при победа на Юнайтед / netinfo
Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов игра пълни 90 минути при успеха на своя Манчестър Юнайтед с 2:0 срещу Уест Хем. Нападателят се отличи с невероятна асистенция за втория гол в мача на Кристиано Роналдо.

Двубоят бе под номер 100 за Бербатов в Англия, а негов партньор в атаката този път бе Карлос Тевес.

Успехът дойде сравнително лесно за „червените дяволи”, които поведоха още в 13-тата минута, когато Роналдо без проблеми засече пас на Нани и вкара за 1:0.

В 29-тата минута дойде и моментът на Бербатов. Българинът пое топката отляво на границата на наказателното поле, пусна по ефектен начин топката между краката на бранител на гостите, след което я настигна на самата аутлиния, от където подаде към Роналдо. За португалската звезда остана единствено от метър да чукне в опразнената врата.

Лидерът в Премиършип Ливърпул постигна трудна победа с 1:0 срещу Портсмут. Единственото попадение на „Анфийлд” отбеляза Стивън Джерард от дузпа в 76-тата минута.

Мидълсбро победи Манчестър Сити с 2:0 след голове Афонсо Алвеш и Гари О’Нийл. Евертън пък успя да вземе трите точки при гостуването си на Болтън. Маруан Фейлани вкара победния гол в 90-тата минута на мача.