Бенитес към играчите: Покажете, че имате място в Ливърпул
Бенитес към играчите: Покажете, че имате място в Ливърпул / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес призова футболистите си да покажат в оставащите мачове до края на сезона, че имат място в тима на „червените” или е твърде вероятно те да напуснат „Анфийлд”.

Испанският специалист вече предостави на ръководството списъка с набелязаните футболисти за лятото, като първото ново попълнение в състава ще бъде швейцарският бранител Филип Деген, който в момента защитава цветовете на германския Борусия Дортмунд.

Очаква се на „Анфийлд” да пристигнат още няколко нови имена, което означава, че бъдещето на някои футболисти на „червените” не е сигурно.

„Има няколко играчи, които знаят, че трябва да покажат качества и характер, ако искат да останат в клуб като Ливърпул”, заяви Бенитес.

„Това означава, че оставащите мачове до края ще бъдат предизвикателство за тях и трябва да се възползват от предоставените им възможности”, каза още испанецът.

Бенитес не скри също, че сериозно наблюдава и представянето на футболисти от резервния тим. Френският полузащитник Дамиен Плеси вече направи своя официален дебют с „червената” фланелка и най-вероятно ще бъде включен в групата за утрешния мач с Бирмингам Сити. Очаква се в състава за гостуването от Висшата лига да попадне и обещаващият ляв защитник Емилиано Инсуа.