Бекенбауер: Донадони ме разочарова, очаквах Италия на финала
Бекенбауер: Донадони ме разочарова, очаквах Италия на финала / netinfo
Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер заяви, че е разочарован от Роберто Донадони и призна, че е очаквал Италия да бъде съперник на Бундестима в утрешния финал на Евро 2008.

„Преди турнира да започне, аз обявих, че финала ще бъде Италия - Германия. Нека да кажем, че явно съм имал в предвид друга Италия, тази, която е по-агресивна и не толкова плаха. Очаквах на финала тази Италия, която беше при Марчело Липи. Марчело е страхотен "архитект" и неговият успех от 2006 е невероятен, особено ако се вземат под внимание всички обстоятелства. Тогава имаше безкрайни скандали, а медиите се обърнаха срещу него”, сподели Бекенбауер.

„На Евро 2008 от голямо значение се оказа травмата на Фабио Канаваро. В мача с Испания пък не играха Пирло и Гатузо, тъй като бяха наказани”, добави Кайзер Франц.

„Утрешният финал обаче е закономерен. Германия се адаптира като хамелеон, докато Испания играе прекрасен футбол. Очаквам бавно начало на мача, пък след това ще видим как ще се развият нещата. На хартия в утрешния мач се срещат две съвсем различни футболни школи. Що се касае до съдията Розети, аз мога да кажа, че Испания и Германия трябва да са спокойни, тъй като са в добри ръце”, завърши Франц Бенекбауер.