Английските фенове превзеха Германия
Английските фенове превзеха Германия / netinfo

Английските фенове на световното първенство по футбол в Германия са най-многобройната чуждестранна група, пише Сън. Англичаните в Германия са около 100 000.

Втора по численост е агитката на Полша с внушителните 80 000 запалянковци, трети са холандците с 65 000 души. Данните са взети от Томас Шнайдер, директор на проекта за подкрепа на футболните запалянковци на Шампионата на планетата.

Според него за първия мач на Англия срещу Парагвай във Франкфурт от предварителна Група В са пристигнали 65 000 души от Великобритания. В момента те са с 5 000 повече. Другите 30 000 се очакват в близките дни, тъй като има още две срещи до края на груповата фаза.

Според Шнайдер за мачовете от предварителните потоци в Германия ще пристигнат почти 750 000 чужденци, а за директните елиминации ще дойдат още 1 милион. Шнайдер освен това прогнозира, че ако английският национален отбор се класира за полуфинала, което не му се е случвало от 1966 година, в Ламанша ще пресекат не по-малко от 300 000 фенове.

Засега е сигурно, че за следващия мач на Бекъм и компания срещу Тринидад и Тобаго по трибуните ще има 20 пъти повече англичани, отколкото фенове на отбора на карибската държава.