Алексис Бертен: С треньор като Стоилов ще спечелим много трофеи
Алексис Бертен: С треньор като Стоилов ще спечелим много трофеи / снимка: Ивайло Йовчев, Дооверт

„Дойдох в Литекс за да израсна в кариерата и да печеля титли”, заяви новото френско попълнение на Литекс Алексис Бертен пред журналистите отразяващи подготовката на „оранжевите” в Холандия.

„До този момент всичко върви супер. Перспективата пред мен бе да играя във втора лига във Франция, докато тук ще мога да участвам в турнира за Купата на УЕФА. Спортното предизвикателство надделя, за да взема решение да дойда в Ловеч”, добави бившият играч на Льо Авър, Брайтън и Гьоньон.

Бертен сподели, че най-много информация за България и Литекс е събрал от Вилфред Нифлор, който му е бил съотборник в Гьоньон. „Седрик Бардон също допълнително ме успокои, че идвам на прекрасно място. Каза ми, че ще имам известни проблеми с адаптацията, но че Литекс е клуб, който гони високи цели.”

„Изненадам съм много приятно от големия потенциал, който притежават футболистите на Литекс”, каза още халфът. „Това, което искам да подчертая, е страхотният спортно-технически щаб и най-вече старши треньорът. Мисля, че с него ще израсна както аз, така и колегите ми и отбора като цяло. Със Станимир Стоилов ще напреднем много тактически, ще играем хубав, правилен, модерен и дисциплиниран футбол. Ще печелим трофеи. Плюс това той доскоро е играл футбол и знае точно от какво се нуждаем ние като играчи”, допълни французинът.

Бившият капитан на Льо Авър призна, че преди да дойде в България не е знаел много за българския футбол, а само отделни неща от разговорите му с Бардон. „Сега виждам, че тук не е лошо. Нормално е в началото да чувствам малко носталгия по Франция, но наличието на толкова много французи в отбора ще ми помогне да се адаптирам по-бързо. Плюс това съм дошъл тук да играя футбол и няма място за сантименти”, категоричен бе Бертен.

„Новите ми съотборници са страхотни момчета. Приеха мен и останалите нови много радушно. Освен че са млади момчета, те са и страхотни футболисти. Нямам никакви проблеми с тях”, завърши опитният полузащитник.