78% от ходовета на Крамник съвпадат с компютърна програма
78% от ходовета на Крамник съвпадат с компютърна програма / netinfo

78% от ходовете на претендента за световната титла по шахмат Владимир Крамник съвпадат с препоръките на компютърната програма "Фриц 9", съобщи мениджърът на световния шампион Веселин Топалов Силвио Данаилов в писмо до медиите.

Междувременно новият Апелативен комитет на мача за световната титла по шахмат отхвърли жалбата на Владимир Крамник за отмяна на служебната победа на Веселин Топалов в петата партия.

Така, двубоят ще продължи днес при стария резултат - 3,5:2,5 точки. Обяснението на новите членове на комитета е, че те не могат да отменят решенията на стария Апелативен комитет.

С това писмо потвърждаваме получаването на вашата контестация от 2 октомври 2006 година. Разгледахме вашите аргументи, но бихме искали да отбележим, че назначаването на нов Апелативен Комитет не означава, че новите членове имат правото да отменят каквито и да е решения на предишния Апелативен Комитет, чиито решения са окончателни. С оглед на това, настоящият Апелативен комитет има право да взима решения по всяка жалба, подадена след шестата партия. Апелативният Комитет взе решение да не удържа парична сума от вашия награден фонд във връзка с подадената контестация, са казва в отговора на Апелативния комитет до претендента за световната титла по шах Крамник.