16 милиона лева за новата Арена Самоков, залата е 99% готова
16 милиона лева за новата Арена Самоков, залата е 99% готова / netinfo
Новата „Арена Самоков” е готова на 99%, разкри изпълнителният директор на баскетболния Рилски спортист Борислав Чилингиров. Залата ще бъде официално открита на 8-ми март с Мача на звездите.

„Много години чакано съоръжение. С много надежди. В степен на завършеност е 98 -99%. Съвсем малко са нещата, които трябва да се направят, за да е в състояние залата да приеме отговорни състезания и то не само мачовете за Купата на страната, но защо не и евроквалификациите”, казва Чилингиров и продължава:

„Залата трябва да се види. Уникално съоръжение за България. Трибуните са от три страни. Игрището е може би най-голямото у нас. Капацитетът е за 2 500 души. Искаме тази зала освен хубава да е и пълна. Могат да се практикуват около 15 вида спорт. Реално строителните работи започнаха през октомври 2006-та година и отнеха около година и 2-3 месеца. Залата е изцяло общинска собственост. Действахме в синхрон с общината. Общо около 16 милиона лева бяха похарчени.”

Борислав Чилингиров обаче сподели, че в Самоков строежа на новата зала не се приема еднозначно. „Чуват се реплики дали не можеше парите да се похарчат за нещо друго, но идеята е това да е място, където младите хора ще могат да спортуват години наред”, коментира още изпълнителният директор на БК Рилски спортист.