/ iStock/Getty Images
Жителите ще останат без вода в продължение на няколко часа
„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от м. Детски град. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод в м. Детски град се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Самоковско шосе“, ул. „Гауди“, ул. „Хитър Петър“, ул. „Понор“, ул. „Синя светлина“ и ул. „Синаница“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Хитър Петър“ на кръстовището с ул. „Понор“.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.