/ Volya
Както между Тръмп и политиците в САЩ, така и между него и политиците в България има голяма разлика, обаче имаме и еквивалент. Този еквивалент в България е в лицето на г-н Марешки”, заяви в интервю за в. „Стандарт” професор Йонко Мермерски.

Той  живее в САЩ от 30 години, има издадени над 30 книги като 13 от тях са в съавторство с баща му проф.Христо Мермерски,  личен преводач е на американския президент, консултант е на Американската асоциация на медицинските университети, преподавал е в университета  Джорджтаун във Вашингтон.
 
Този паралел идва от там, че много малко хора влизат в политиката със свои собствени пари. Тръмп и Марешки водят добър начин на живот, имат си успешни бизнеси и на практика влизайки в политиката, всеки един от тях експонира семейството си, роднините си, децата си и себе си на това да станат публични фигури и да бъдат следени и коментирани за всяко действие. Това ми възникна наскоро като наблюдение, защото е факт, че по-голямата част от политиците влизат с празни джобове в политиката. При условие, че в управлението на България имаме хора с прякори като "Босият", "Гладният", "Голият" и т.н., разбира се преувеличавам леко, но голяма част от тях си идват с готовите прякори, което ме накара да се замисля дали в политиката ни влизат само хора, които нямат средства. И не, тук не става дума за това, че богатият ще бъде по-добър политик от бедният, но все пак когато нямаш, ти си зависим и твоите политически възгледи са повлияни повече, отколкото в случая с Доналд Тръмп и бизнесмена Марешки. И, за да завърша мисълта си, ще дам отново пример с Тръмп и както той сам дефинира, дали хората харесват неговите политически идеи или не ги харесват, те са си лично негови и не се влияят от това дали преди всичко ще има финансова изгода”, казва още проф.Мермерски. По думите му, управление като това на Тръмп би било много добро за България.