Най-възрастният е на 75
"На 21 години е най-младият кандидат за народен представител в Плевенска област, а най-възрастният е на 75 години". Това съобщи Василка Митева, председател на Районната избирателна комисия (РИК).

Центърът за анализи и маркетинг прогнозира балотаж между Румен Радев и проф. Герджиков

239 са регистрираните кандидати за депутати. Те ще се борят за 9 мандата от областта. Най-младият кандидат е от листата на ВМРО, а най-възрастният - от партия "Българска Социалдемокрация-Евролевица", каза още Митева.

"В РИК листи с кандидати за народни представители са регистрирали 20 политически партии и 7 коалиции. Само с един кандидат е листата на ПП "Пряка демокрация", а с по 18, т.е. пълна листа, са "Изправи се БГ! Ние идваме", ВМРО и ГЕРБ-СДС", уточни председателят на РИК.

Вече са ясни номерата в бюлетините за изборите 2 в 1

На територията на област Плевен са регистрирани 374 секционни избирателни комисии с 3154 членове. Една част от секциите са със седем, а други са с по девет членове. До 19 октомври е срокът за назначаване на избирателните комисии.

"В областта единствено в община Кнежа не е постигнато съгласие при проведени консултации за съставите на секционните комисии и те ще бъдат регистрирани служебно от РИК", допълни Митева.
БТА