Днес в 17 ч. изтече срокът, в който Инициативните комитети имаха възможност да подадат заявление за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент, които са насрочени за 14 ноември. Това е и срокът, в който комитетите можеха да подадат заявления за регистрация пред РИК за изборите за народни представители.

УМБАЛСМ

Малко преди крайния обявен час за регистрация на изборите, в 16:30 ч., от Инициативния комитет на Лозан Панов, подадоха документи в ЦИК за регистрация за участие в изборния ден на 14 ноември.

БТА

Велислав Величков от Инициативния комитет на Панов заяви, че искат да вдигнат високо темата за справедливостта, върховенството на правото, демокрацията и запазването на парламентаризма
 

Днес по обед от Инициативния комитет на проф. Анастас Герджиков подадоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия. Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров, проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов от Инициативния комитет внесоха необходимата документация за президентските избори.

БГНЕС

"За любителите на нумерологията мога да кажа, че номерът ни е 7. Кампанията ще бъде конструктивна и делова, без да се отправят забележки към останалите кандидати", това каза пред журналисти Радомир Чолаков от Инициативния комитет на Герджиков, минути след регистрацията.

Днес стана ясно, че и едно ново име се включва в надпреварата за президентски избори. Това е адвокат Мария Колева. От ПП "ПРАВОТО" издигнаха кандидатурата й за кандидат-президент. 

БТА

"В момента мафиотските партии искат да вкарат свои представители и за президент, да опетнят и тази институция", каза Мария Колева малко по-рано днес на пресконференция в БТА. По думите й, през последните години институцията е била политизирана и обезличена, което е гавра и с обществото.

Певицата Луна Йорданова също подаде документи за регистрация. "Днес първи с номер 1 внесохме подписката по изискванията на ЦИК", написа във Фейсбук певицата. 

Георги Димитров

Миналата седмица Луна обяви, че се включва в президентската надпревара. Пред журналистите тя заяви: "Истинският президент на България има само едно име и то е Луна". 

Останалите имена в битката за кандидат-президент са - Румен Радев, Костадин Костадинов, Волен Сидеров, Валери Симеонов, Александър Томов, Йоло Денев и Цвета Кирилова.