/ iStock/Getty Images
Никой от нас не е толкова възрастен, за да помни как в миналото спортно облекло са обличали само спортистите, които са практикували даден спорт.

Анцузите, маратонките, шортите и клиновете вече от няколко десетилетия са неразделна част от ежедневния ни гардероб. Истински подценена за спортното облекло и стил на живот обаче е футболната фланелка.

Някои хора обличат футболни фланелки, за да докажат своята вярност към клуба, който харесват. Виждаме, че съвременните футболни екипи стават все по красиви и стилни, така футболните фланелки вече достойно заемат своето място в модата. Културата от трибуните превзема модния подиум.

Футболната фланелка е нов източник на вдъхновение в наши дни. Вече има изобилие от красиви футболни фланелки, с невероятни цветове и удобни материи, от които можете да избирате с удоволствие.

Известни личности, облечени във футболни фланелки.

Футболът е спорт, който привлича привърженици от цял свят. Още по-атрактивно е да видим известни личности - певци, актьори и др., които носят футболни фланелки в ежедневието си или на свои концерти. Улавя се тенденцията световно известни хора да налагат футболните фланелки като нов стил в модата.

Американският рапър Snoop Dogg е доста атрактивен за своите фенове, облечен в красивата тениска на Манчестър Юнайтед като домакин, с зашеметяващ червен цвят с черен шеврон на гърдите.

Известно е, че канадската хип-хоп звезда Drake е голям футболен фен, както се вижда, рапърът е добавил още една фланелка към колекцията си. Той значително увеличава популярността стойността на красивата розова футболна фланелка на Juventus с около 300 процента.

Поп богинята, актриса, режисьор и продуцент Beyonce носи специално ушита за нея футболна тениска на Nike PSG. Тя е фантастична, персонализирана и с добавени детайти. Феновете на футболните фланелки полудяха, умолявайки Nike и PSG да създадат репродукции, заявявайки, че биха платили всякаква цена, за да се сдобият с такава.

Канадският певеч и автор на песни Justin Bieber, облича екипа на Umbro Everton, който му стои прекрасно.
Американската певица и актриса Miley Cyrus е супер фен на Manchester United. След посещението и на Old Trafford, похарчва малко състояние за футболни дрехи, вече знае всичко за клуба и може да назове играчите по име.

Световно известната бокс легенда Mike Tyson на няколко пъти е забелязван да носи футболни фланелки на Rangers, Scotland, Manchester United and Benfica, които са абсолютни класики. Но един от най-ярките примери е Майк, облечен във фланелката на Scotland като домакин, която той носи и на Световното първенство по футбол във Франция през 1998 г.

AS Roma има много известни фенове, но те се сдобиват с още един - английският актьор, продуцент и модел Tom Hardy. Италианският клуб подарява две фланелки на Том Харди, подписани от капитана на клуба Даниеле Де Роси и Том ги носи с удоволствие.
Donatella Versace, италианския моден дизайнер и бизнесдама, родена в Реджо ди Калабрия обожава Inter Milan. Като техен футболен фен тя е облечена във фланелката на Inter Milan - истинска модна класика.