/ CardiLine

Съвременната действителност изобщо не е жалеща за нервите. Сякаш ежедневните ни задължения само се увеличават. А и животът непрекъснато ни поднася изненади, каквато е COVID-19 пандемията. Никога не не знаеш, какво те очаква в утрешния ден. Всичко това ни кара да се чувстваме несигурни за себе си и близките си. Което води до усещане за постоянен стрес и нервно напрежение.


Дори и баба знае рецептата мента с глог и валериан за спокойствие и вътрешен мир. От нея спокойно можете да премахнете ментата. Глогът и валерианата са напълно достатъчни, за да ви помогнат да премахнете стреса. Затова и влизат в редица био-средства за хармоничен сърдечен ритъм, като предпочитаните от клиентите през 2020 г. капсули CardiLine.

Какво Всъщност Е Глогът? Как Да Го Разпознаем?

Глогът е представител на семейство Рози. Crataegus monogyna, както е латинското му име, е бодливо, цъфтящо дърво или храст, срещан в държавите с умерен климат в Европа, Северна Америка и Северна Азия. Въпреки, че малките сладки червени плодове се използват за производство на конфитюри, желета, бонбони и вина, всички части на растението имат полезни свойства. Това включва листата, цветята, плодовете, стъблата и дори кората. Екстрактите от тях отдавна се използват в билколечението за храносмилателни, бъбречни и анти-срес терапии. Известни са и като тоник за лечение на сърдечни заболявания и за укрепване на сърцето. Като кардиологичен лечебен способ, глогът се ползва още от 1-ви век от н.е.

А как да разпознаем глога в дивото или градината на баба на село? По следните характеристики:

- Възрастните дървета достигат височина от 15 м. и се характеризират с трънливо, разклонено и дебело стъбло.
- Но могат и да растат, като малко дърво без разклонения, когато са млади.
- Кората е кафяво-сива, на възли и пукнатини, а клонките са тънки и кафяви и покрити с тръни.
- Плодовете са оцветени в яркочервено и лесно можете да го различите.
- Цъфти през пролетта и есента.

глог
CardiLine

Какво Представлява Валерианата? Кака Изглежда?

Valeriana officinalis, по-известна като билката валериана, е растение, чийто естествен хабитат са континентите Азия и Европа. То е култивирано и се отглежда в САЩ и Китай. Цветовете и листата му са били използвани за направата на парфюми още преди векове. Коренът му пък се прилага в традиционната медицина от поне 2,000 години.

За разлика от деликатно ароматните цветчета, той има много силна, земна миризма поради летливите масла и други съединения, отговорни за успокояващият му ефект. Интересното е, че името „валериана“ произлиза от латинския глагол 'valere', което означава „да бъдеш силен“ или „да бъдеш здрав“. Екстрактът от корена на валериана се предлага, като добавка под формата на капсула или течност. Може да се консумира и като чай.

Кои Са Полезните Свойства на Валерианата и Глога за Сърцето?

Комбинацията от глог и валериана е често прилагана в съвременната медицина и наука с цел премахване на нервното напрежение. Те подпомагат сърдечно-съдовото здраве, успокоявайки пулса и сърцебиенето. Освен това, стимулират и подсилват имунната система.

Полезните за сърцето свойства на комбинацията от валериана и глог са следните:

- Подобряват качеството на съня;
- Премахват среса и нервното напрежение;
- Хармонизират сърдечния ритъм и пулс;
- Подсилват имунитета;
- Тонизират тялото и детоксикират кожата;


Пазете Сърцето Здраво и Щастливо с Билки от Природата!

Майката Природа ни предлага богат набор от различни средства за подсилване на сърдечно-съдовото здраве. Те могат да успокоят сърцето и да изчистят негативните ефекти от стреса от съзнанието.