Изтеглиха жребия за бюлетините за парламентарните избори
Изтеглиха жребия за бюлетините за парламентарните избори / DarikNews
Изтеглиха жребия за бюлетините за парламентарните избори
20345
Изтеглиха жребия за бюлетините за парламентарните избори
  • Изтеглиха жребия за бюлетините за парламентарните избори

ЦИК изтегли жребия за разпределение на номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите на Народно събрание на 5 юли. Тези партии и коалиции, които участваха в изборите на 7 юни за депутати в Европейския парламент, запазват същите номера в бюлетините. 20 партии и коалиции ще участват в изборите на 5 юли.

От номер 1 до номер 8 в бюлетината остават партиите и коалициите от предишния вот: с номер 1 ще бъде РЗС, с номер 2 - „Лидер", номер 3 - ГЕРБ, номер 4 - ДПС, номер 5 - "Атака", номер 6 - „Коалиция за България", номер 7 - "Защита", номер 8 - НДСВ.

Нататък листата ще изглежда така: с номер 9 - Коалиция БЗНС, с номер 10 - "Българската лява коалиция", с номер 11 - Партия на либералната алтернатива и мир ПЛАМ, с номер 12 - ПП „Зелените", с номер 13 - Политическо движение "Социалдемократи", с номер 14 - ВМРО-Българско национално движение, с номер 15 - ПП "Другата България", с номер 16 - Обединение на българските патриоти, с номер 17 - ПП "Национално движение за спасение на отечеството", с номер 18 - „Български национален съюз", с номер 19 - „Синята коалиция" и с номер 20 - „Коалиция за родината".