Мотивът за извършването на престъплението най-вероятно е ревност, посочиха органите на реда
Откриха мъртва майката на две деца от пловдивското село Пъдарско, която два дни бе издирвана от полицията, съобщи NOVA.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев заяви, че версията за убийство се е потвърдила. Има привлечен обвиняем за убийство. Това е съпругът на жената. Той е задържан за 72 часа. Мотивът най-вероятно е ревност. Мъжът е съдействал на органите на реда.

Наказанието, предвидено за този вид престъпление е между 10 и 20 години лишаване от свобода.



Първоночално бе съобщено, че 28-годишната Фанка Ангелова, майка на две деца е била в неизвестност от петък сутринта, когато е тръгнала за работа. Сигналът в полицията обаче е подаден на другия ден, 26 ноември, след като близките и безуспешно опитвали да се свържат с нея по телефона до късно през нощта в петък, съобщи БНР

Криминалистите от РУ в Раковски са претърсили цялата околност.  По неофициална информация, роднините първи са започнали издирването на жената по обичайния и маршрут, където открили превозното средство, с което се движела. До него са намерени личните и вещи, а дамската и чанта била захвърлена в близкия до пътя водоем. 

Преди да бъде открит трупа на 28-годишната Фанка Ангелова, бе съобщено, че според разследващи следите водят към убийство. В момента се проверяват къщи, дворове и градинки в селото, което е в община Брезово. Вещите на младата жена, която е майка на две деца, са били открити в кладенец, съобщава 24 часа.

Кметът на село Пъдарско Мария Вълева заяви, че не е получила нито писмени, нито устни жалби от жертвата за тормоз.

Това е втори подобен инцидент за последните десет дни в този район, след изчезването на детето на сирийски бежанци, настанени в близкото до Раковски с. Болярино. Тогава случаят приключи с щастлива развръзка, понеже малката Рейсян бе открита жива и здрава още същата нощ край селото.