/ ORM Digital
Зъболекарският кабинет може да изглежда като страшно място, но със сигурност има голям брой предимства, които не трябва да пренебрегвате с лека ръка. Всяка дентална клиника, предлага редица лечения, терапии и процедури, които ще запазят усмивката ви красива години наред. Нека да разгледаме няколко предимства на редовните посещения при стоматолога, които ще спасят вас и вашите зъби.

Какво се случва при посещение в дентална клиника?

От дентална клиника “д-р Чаушев” във Варна споделят, че по същество има две части на едно посещение. Първо, стоматологът ще прегледа цялото ви орално състояние, включително зъбите, венците и езика като това се случва под формата на рутинен преглед. Възможно е да ви направи и рентгенова снимка, за да получи по-добра представа какво се случва и дали имате някакви сериозни проблеми.

След това зъболекарят ще извърши почистване на зъбите от плака и зъбен камък с помощта на ултразвуков апарат. Ако имате проблем, който се нуждае от лечение, заедно ще изготвите подходящ план. Това включва поставянето на пломба, изграждането на мост, кореново лечение и още десетки други неща. За всички тях обаче може да се погрижите и преди да са ви причинили болка.

D
ORM Digital

За да предотвратите бъдещи проблеми, посещавайте редовно вашата дентална клиника

Едно от предимствата на редовните посещения при зъболекар е, че той може да забележи зараждащи се проблеми, които могат да се превърнат в по-големи по-късно. Например, ако развивате малък кариес или пък венците ви не са в добра форма, ще получите незабавно лечение преди да е станало болезнен проблем.
Много хора натрупват плака и развиват заболявания на венците, които остават незабелязани, защото не са успели да посетят стоматолог достатъчно скоро. Той може също така да провери за ранни признаци на рак на устната кухина или други сериозни заболявания.

Зъбите ви ще са здрави

Понякога стигаме до момент, когато зъбът е толкова развален и изгнил, че трябва да бъде изваден. Хората имаме само един комплект зъби в зрелия ни живот и загубата на един е нещо важно. При липсата на 1 зъб е възможно останалите да се разместят, да се образуват кариеси, възпаления и тн. Усмивката ви може да се промени. Заради това и грижата за вашето дентално здраве трябва да бъде приоритизирана. Ранните посещения в денталната клиника ще ви гарантират това.

Обучение за правилна дентална хигиена

Друго предимство на редовните посещения е обучението за поддържане на зъбната хигиена. Повечето хора мият зъбите си веднъж на ден и никога не ги почистват с конец. Това може да не звучи като голяма работа, но ще доведе до големи проблеми в дългосрочен план. Малки навици като миенето на зъбите след хранене и използването на конец за зъби поне веднъж на ден могат да помогнат в борбата с бактериите в устата ви и да насърчат като цяло по-здравите зъби.

Някои здравни проблеми могат да имат дентални причини

Някои проблеми, свързани със здравето на зъбите ви, е възможно да са довели до проблеми със съня ви, например. Редовните посещения при зъболекар ще открият дали скърцате със зъби или пък ви расте мъдрец, както и всякакви други неща, които дори е възможно да не сте обмисляли. Дори зъболекарят да не успее да ви даде нещо, което да спре напълно проблема, той ще ви насочи към подходящия специалист. Често в денталните клиники има разнообразни специалисти, които обхващат пълният спектър от дентално здраве, така че е напълно възможно дори да не ви се наложи да излизате от сградата.

По-лесно ще имате свеж дъх

Хроничният лош дъх не е просто случай на сутрешен дъх или ядене на твърде много лук. Той е състояние, наречено халитоза, и може да възникне след многократно практикуване на лоши навици за орална хигиена. Това не е проблем, който да игнорирате или да се опитвате да лекувате сами. Във всяка една дентална клиника ще открият дали имате проблем с лошия дъх и ще ви дадат решение на проблема. Понякога това може да е медицинско състояние, което трябва да се лекува незабавно.

Редовните посещения ще ви донесат спокойствие

Болката в зъбите или венците също не е нещо, което ще ви остави да спите спокойно. Тя може да бъде много силна и да наруши ежедневния ви ритъм на живот. Съществуват редица проблеми, които потенциално могат да доведат до много сериозни последствия, ако не се лекуват навреме. Ето защо трябва редовно да посещавате вашия стоматолог.