Започва изборът на българския талант за „Детска Евровизия 2015”
Започва изборът на българския талант за „Детска Евровизия 2015” / снимка: БГНЕС, архив

От днес започва изборът на българския талант за конкурса „Детска Евровизия 2015”, на което издание тази година страната ни е домакин.

Крисия очарова с „Планетата на децата” и в Русия

За втора поредна година БНТ и бТВ обединяват усилия за най-доброто представяне на страната в престижния детски музикален форум. Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще бъде под мотото Discover в съзвучие със стремежа на всички млади хора по света да откриват нови хоризонти и да сбъдват мечтите си.

Изборът на детето, което ще представи България в конкурса, започва от 21.00 ч. по бТВ. Медията ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в няколко епизода в праймтайм. 24 деца ще преминат в полуфиналния етап, където ще покажат таланта си пред комисия от трима души.

България посреща Детската Евровизия на 21 ноември в „Арена Армеец”

Представителят на БНТ в журито ще бъде обявен в следващите дни, а другите двама са Слави Трифонов и Евгени Димитров. Ключова роля за избора на българския талант ще имат зрителите, които в полуфиналната фаза на конкурса ще изберат чрез гласуване в интернет и SMS четирима от 12-те финалисти.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се състои на 21 ноември в зала „Арена Армеец” в София и ще се излъчва на живо по БНТ.