Започва информационна кампания по схема на ФАР
Започва информационна кампания по схема на ФАР / cнимка: Sofia Photo Agency

От 28 юли до 1 август Министерството на труда и социалната политика ще проведе разяснителна кампания за стартиралата на 4 юли схема за безвъзмездна помощ “Предоставяне в общността на медицински, социални, образователни и психично-здравни услуги за рискови групи” по проект, финансиран по програма ФАР 2006 – „Политически критерии”. Кампанията ще обхване София, Плевен, Варна, Бургас и Пловдив, съобщават от пресцентъра на министерството. Общата стойност на схемата е 8 700 000 евро.

В рамките на 60 календарни дни от 4 юли до 3 септември, социалното министерство, изпълняващо функциите на Изпълнителна агенция по програма ФАР 2006, ще набира проектопредложения. Ще бъдат подкрепени дейности по три компонента. Сумата, предвидена за Компонент 1 - Предоставяне в общността на медицински, социални и образователни услуги за деца – е 2 500 000 евро. По Компонент 2 – Предоставяне в общността на медицински, социални и образователни услуги за възрастни хора са предвидени 3 400 000 евро, а по Компонент 3 – Предоставяне на психично-здравни услуги в общността са заложени 2 800 000 евро.

Информационната кампания ще се провежда от 10 до 12 часа в дадения период по следния график: София – 28 юли, зала „Москва”, парк-хотел „Москва; Плевен - 29 юли, зала на Областната администрация, площад „Възраждане” №1; Варна - 30 юли, зала 37 на Община Варна; Бургас - 31 юли, зала на Областната администрация; Пловдив - 1 август, зала „Париж” на Новотел Пловдив.

Допълнителна информация за проекта и условията за кандидатстване, може да се намери на интернет страници: http://www.mlsp.government.bg или http://ef.mlsp.government.bg.