Започва четвъртото издание на Международния фестивал „Опероса
Започва четвъртото издание на Международния фестивал „Опероса / www.sxc.hu
Започва четвъртото издание на Международния фестивал „Опероса"
30556
Започва четвъртото издание на Международния фестивал „Опероса"
  • Започва четвъртото издание на Международния фестивал „Опероса"

Съзвездие от изгряващи оперни таланти от балканите ще озари сцената на „Опероса" тази вечер в романтичната атмосфера на френския композитор Гуно в Ексиноград. Единственият по рода си на Балканския полуостров оперен фестивал се организира за четвърти път.

„Опероса" е добре познат и популярен в англо-саксонската традиция, модерен оперен спектакъл, придружен от изискан коктейл за гостите. Приходите от спектаклите са предназначени за благотворителност в полза на децата в България, болни от рак.

Международният фестивал, събиращ все повече приятели и популярност, се провежда от тази вечер до 28 юни. Той е под патронажа на министъра на културата Вежди Рашидов. Събира представители на политически, обществения и културния елит, както и гости от Франция, Германия, Австрия. За четвъртото издание на фестивала организаторите са подготвили бутиков спектакъл със съвсем ново и модерно решение на вечната тема за любовта между Ромео и Жулиета.

„За оперно-филхармоничното дружество на Варна, което за първа година съпровожда спектакъла, е чест да партнира чрез музикантите си на фестивала", каза пред Дарик Даниела Димова - директор на Варненската опера.

Инициатор на международния фестивал е Катерина Хаатая, която е и главното лице, артистичен директор и основател на „Опероса". Тя изпрати своите пожелания за всички бъдещи български оперни звезди, които ще покоряват сцената.