За Мечтата Европа пишат кандидат-журналистите в СУ
За Мечтата Европа пишат кандидат-журналистите в СУ / БГНЕС, архив

Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 г. продължава с писмен изпит по журналистика.

Изпитът по журналистика започна точно в 9.00 ч., когато в зала 272 в Ректората на СУ беше изтеглена темата, по която да пишат 429-имата кандидати. Ръката на Петя Банкова от София определи това да е темата "Мечтата Европа", като бяха изтеглени и две контролни теми: "Живот в мрежата" и "Болен здрав носи".

Зам.-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите и изрази надежда тяхната мотивация, подготовка и знания да им помогнат да се представят добре. Тя призова кандидатите да отразят богатството на българския език в техните работи.

Председател на изпитната комисия е доц. д-р Ефрем Ефремов от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, допълва "Сега".

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.