За пътуването разказват майка и 13-годишният й син
Кошмарно пътуване с влак. Скъпи билети, студ, закъснение с часове и ... 100 лева глоба. Това са изтърпели майка и 13-годишният й син, който е със здравословен проблем. 

Христина купува билети за нея и сина й за нощния влак Варна-София на 6 януари.

Машината обаче потегля с огромно закъснение, а гарата е неотоплена.

„Тоалетната беше заключена, а ние чакахме часове при изключителен студ. Качваме се във влака, установяваме, че е много студено за спален вагон - около 7 градуса беше температурата, след което потегли влака и решихме да си вземем одеала, които са поставени в самото купе”, разказва Христина Николова.

Жената и момчето търсят изход от ситуацията.

„Горе вляво имаше одеала. Аз взех стълбата и се качих да взема одеалата, но не успях да ги взема. И върнах стълбата на мястото, при което стълбата не падна до долу. А под стълбата е ръчната спирачка или аварийната, не зная как се казва”, обяснява Александър.
Малко след това влакът спрял. Оказва се, че без да разберат задействали спирачката. В купето им се събират няколко души.

Пристигат в София с близо 5 часа закъснение. Христина качва сина си на самолета за Германия. И следва втори леден трилър по релсите - този път влакът остава насред пътя.
„Аз се обадих на 112, защото усещах, че вече замръзвам. Бяха последните ми проценти на батерията, защото електричеството не работеше, беше тъмно и студено”, продължава разказа си Христина Николова.

По думите й, след пътуването повече от седмица се лекувала с антибиотици. От БДЖ се извиняват. В писмено становище до нас уверяват, че ще върнат на Христина парите от глобата и билетите и че след проверка, ще накажат арогантните служители. Студът и закъсненията на влаковете обясняват с бедствената ситуация в снежните дни.

„Не желая да ми бъдат върнати парите. Искам този проблем да бъде отстранен. БДЖ събират глоби за неизвършени от хората умишлени нарушения”, коментира Христина Николова.

„Аз до тази случка не исках да си отивам в Германия, но след нея не искам да се връщам в България”, категоричен е Александър.

Източник: Nova.bg