Всеки трети в ПУ с шестица и петица на кандидат-студентските изпити
Всеки трети в ПУ с шестица и петица на кандидат-студентските изпити / netinfo

Близо една трета от кандидат-студентите в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” са изкарали отлични, или много добри резултати на проведените редовни изпити от 9 до 24 юли, сочи предварителната справка на „Учебен отдел”.

Според справката отличните оценки са 751 от всички проверени работи, а с „Много добър” са оценени 2 708 изпитни работи. Най-много скъсани има на изпитите по история и музика – общо 454 кандидати. Анулираните работи са само две – от изпита по български език и по информатика.

В петък ще са готови окончателните резултати от тазгодишната кандидат-студентска кампания, когато излизат последните оценки от изпитите по английски език и български език за специалността „Физическо възпитание”. Те ще бъдат обявени пред сградата на Ректората и в WEB-страницата на Университета на адрес: http://www.uni-plovdiv.bg, информират още от учебното заведение.

Първото класиране излиза на 10 август, а записването ще е от 13 до 16 август. Второто класиране ще бъде направено на 19 август, а окончателното – на 26 август. Записването на приетите студенти при третото класиране е от 27 до 31 август, обясниха от висшето училище. Новият випуск ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по актьорско майсторство и допълнителен прием за специалностите „Музика” и „Джаз и поп изпълнителско изкуство”.

В тазгодишната редовна кампания са участвали 9 389 кандидат-студенти, които са се явили на 10 157 изпита, според изискванията за прием в отделните специалности. Най-желаните специалности са „Маркетинг”, „Стопанско управление” и „Право”.

За новата учебна година Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” приема 2 113 бакалаври в редовна форма на обучение и 595 – в задочна. Обявеният държавен прием важи за 54 специалности, акредитирани в деветте факултета на висшето училище.

Други новини от Пловдив