Тото треската продължава, джакпотът е над 6 млн. лева
Тото треската продължава, джакпотът е над 6 млн. лева / Sofia Photo Agency, архив
Тото треската продължава, джакпотът надхвърли 6 млн. лв.
38170
Тото треската продължава, джакпотът надхвърли 6 млн. лв.
  • Тото треската продължава, джакпотът надхвърли 6 млн. лв.

Треската в пунктовете на Българския спортен тотализатор продължи и през днешния ден, след като в деветия тираж на играта „6 от 49" в четвъртък никой не улучи шестте печеливши числа 1, 2, 8, 16, 21, 33.

Всички тото пунктове в страната работиха с удължено работно време през неделния ден, за да могат всички мераклии да пробват късмета си и да пуснат фиш за втория по рекорд джакпот в тази игра, който се очаква да достигне около 6 100 000 лева.

Пред Дарик изпълнителният директор на тотализатора Дамян Дамянов съобщи, че заради големия интерес към тиража са взети мерки освен за допълнителна полицейска охрана и за техническото подсигуряване на пунктовете.

Ето какво още каза Дамян Дамянов:

В цялата страна са отворени всички тото пунктове. Удължено е с два часа работното време на пунктове. Между 15.00-15.30 часа приключва работният ден с оглед на това, че всички фишове трябва да бъдат обработени, за да може да приключи самият тираж. Проведохме разговор с министър Цветанов и бе взето решение за засилена охрана на тото пунктовете, така че хората могат да бъдат спокойни. Очаква се джакпотът да достигне 6 100 000 лева.

Техниката е изключително остаряла и имаме проблеми с нея, но това няма да затрудни обработката и приемането на всички фишове. Всички техници, с които разполагаме, са в бойна готовност, мобилни са. Имаме резервни терминали, които ги поставяме за около 10 минути, така че няма да допуснем да има необработен фиш, за да може всички да участват в играта съвсем коректно.

За първи път в историята на Българския спортен тотализатор миналото лято спечелилият рекордния джакпот в размер на 6 575 225 лева не се появи, за да си го вземе. Късметлията беше пуснал фиш в Ловеч.