Тайбе Юсеин
Тайбе Юсеин / БГНЕС
Сребърната медалистка от Световното първенство по борба в категория до 62 килограма Тайбе Юсеин беше наградена за Спортист №1 на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб “България”, съобщи Gong.bg. Освен сребърния медал в Казахстан, тя спечели и единствената засега олимпийска квота за България за Игрите в Токио в борбата.

Гордост: Ново злато за Тайбе Юсеин

"Искам да ви благодаря, че сте ме уважили и че сте ме избрали за №1, тъй като миналият месец беше изключително успешен - с медали от световни и европейски първенства", бяха първите думи на Спортист №1 на България за изминалата година след награждаването. Тя сподели няколко думи и за своята почивка.

"Починах си. Колкото можах, се отърсих от цялото напрежение, което имах преди състезанието. Почивката беше кратка, тъй като от тази седмица започнахме да тренираме. Чувствам се добре, здрава съм", заяви Тайбе. За пореден път българката се върна към финала в Казахстан, който загуби с 3:5 точки от Айсулу Тинибекова от Киргизстан.

Тайбе Юсеин защити европейската си титла на 120 км. от родното Мъдрево

"Може да се кажe, че имаше моментно отпускане на самия финал. Много малко време ме делеше от втора световна титла, но пък ще го помня и това ще ми е обица на ухото. Ще знам какво трябва да правя при такава ситуация", заяви Юсеин. 
gong.bg