СУ приема документи на кандидат-студенти по електронен път
СУ приема документи на кандидат-студенти по електронен път / снимкa: Sofia Photo Agency
Софийският университет „Св. Климент Охридски” има намерение да приема студенти и в други медицински специалности, а не само „Медицина”, съобщи заместник-ректорът на ВУЗ-а доц. Мария Шишиньова. Това ще се случи от следващата или по-следващата академична година.

Започнало е вече подаването на документи за кандидатстудентската кампания в Алма матер. Една от най-търсените специалности в Университета продължава да е „Право”, въпреки че има известен отлив. В последните години има голям интерес към компютърните науки.

За първи път тази година Софийският университет въвежда нова услуга при подаването на кандидатстудентските документи – по електронен път, обясни заместник-ректорът доц. Мария Шишиньова. Традиционно обаче абитуриентите могат да подават документите и в северното крило на университета на втория етаж, обясни Георги Гешев, началник на „Учебен отдел”.

„Залите са 241, 243 и 256. Кандидат-студентът заплаща такса в размер на 20 лв. за всеки конкурсен изпит”, каза Гешев.

Новите специалности са „Инженерна химия и съвременни материали”, „Физика и информатика”, „Медицинска физика” и „Неформално образование”.

За втора поредна година Софийският университет ще приеме и студенти по медицина. Миналата година първокурсниците бяха 15 души, а тази ще са 30 души. От Алма матер очакват тази година най-много кандидати да се явят на изпитите по български език и литература и по История на България, съответно на 14 и 16 юли.