Стресът на работното място е по-наситен от всякога
Стресът на работното място е по-наситен от всякога / Thinkstock/Getty Images

Нивата на стрес на работното място главоломно се покачват и стават причина за здравословни проблеми сред служителите, съобщи в. "Индипендънт".
Националният централен синдикат във Великобритания проведе проучване сред 1000 здравни представители от страната. Седем от всеки 10 анкетирани представители твърдят, че стресът е сериозен проблем, застрашаващ здравословното състояние на служителите.

11,4% от българите страдат от тревожни разстройства

"Проблемът със стреса на работното място се задълбочава все повече. Напрежението от дългите часове работа и несигурността оказва негативен ефект върху хората", твърди Франсис О'Грейди, генерален секретар на синдиката.

Коя е най-успешната формула за здрава психика?

"Никой не печели от тази ситуация. Хората, които постоянно се намират в състояние на стрес, са много по-непродуктивни. Напрегнатата атмосфера в офиса може да бъде премахната лесно с ограничаване на извънредните часове работа, по-окуражаващи мениджъри и отсъствие на тормоз под каквато и да било форма."

Дългите часове работа са опасни за женското здраве

"Работните ни места трябва да претърпят голяма трансформация. Хората работят прекалено много под голямо напрежение.

7 сигнала за помощ, които тялото ни изпраща

Милиони служители се чувстват отчаяни и работодателите трябва да действат незабавно, ако искат да запазят най-добрите си кадри и да повишат продуктивността им", казва Попи Джеймън, изпълнителен директор на "Ментал хелт фърст ейд" - програма за обучаване на служителите да разпознават признаци и симптоми на психични заболявания.

Източник: БТА