„Софийска вода” инвестира 430 000 лв. в квартал „Лозенец”
„Софийска вода” инвестира 430 000 лв. в квартал „Лозенец” / netinfo

Инвестиционен проект подобрява водоснабдяването и отвеждането на отпадъчните води в квартал „Лозенец”.

Проектът предвижда подмяна на канала по бул. „Св. Наум” в участъка от ул. „Света гора” до ул. „Вишнева” и по ул. „Вишнева” - от бул. „Св. Наум” до ул. „Арх. Йордан Миланов”. Общо 303 метра полипропиленови тръби с двойно по-голям диаметър, ще заменят съществуващия бетонов канал.

Едновременно с канала, по ул. „Вишнева” ще бъде подменен и 263 метра стоманен водопровод от 1940 г. с нови полиетиленови тръби. Те са от висококачествен материал с висока плътност и по-голям диаметър от настоящите, което гарантира сигурност на водоснабдяването, по-малък брой аварии и намаляване на непланираните прекъсвания на водоподаването. Освен водопровода, ще бъдат подменени и всички водопроводни отклонения към сградите и имотите, които се захранват с вода от него.

Реализацията на този инвестиционен проект на дружеството непосредствено ще подобри качеството на услугите за около 500 души, а индиректно облагодетелствани от реконструкциите ще бъдат всички клиенти в района.

Клиентите, които живеят на улиците, по които „Софийска вода” АД работи, ще получат писма с информация за предстоящите строително-монтажни дейности.