Шеф Виктор Ангелов
Шеф Виктор Ангелов / NOVA
"За да си добър ръководител, трябва да си отборен играч и да носиш особена магия и енергия, която да обединява останалите", заяви шеф Ангелов
"Преди пресинга има показване, демонстрации, разяснения, а пък крясъците и писъците идват след многобройни грешки". Това заяви в специално интервю пред камерата на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" един от най-големите готвачи у нас, който е водещ на любимото шоу на всички българи "Hell's Kitchen" по повод дали трябва да има пресинг или притискане, за да има резултат в кухнята.
 
Шеф Ангелов обясни, че психиката, дисциплината и кулинарните умения са част от общия сбор неща, които човек трябва да притежава, за да работи в професионална кухня.

"Страдам за всеки един участник, който напусне, защото съм страшно емоционален човек. Намирам обаче начин да продължа. Не смятам, че е срамно един мъж да плаче. Близки ставаме с хората, които участват. Всеки ден започват отначало и малко хора умеят да продължат с чест и без сръдни", заяви един от най-големите готвачи у нас.

Шеф Виктор Ангелов
NOVA

Той бе категоричен, че всеки човек, който се занимава с готвене, трябва да има нюх, а според него талантът не е заложба, е нещо, което се развива.
 
"Може ли всеки да стане художник? Абсолютно всеки може да стане художник, но не всеки може да стане феноменален. Човек, следвайки правилата, би могъл да бъде добър и успешен, но да бъдеш откривател в кухнята, се изискват повече качества", смята шеф Ангелов.
 
Той обясни, че не всеки много добър готвач може да бъде добър мениджър, като даде любопитен пример с родните ни футболисти. "За да си добър ръководител, трябва да си отборен играч и да носиш особена магия и енергия, която да обединява останалите", заяви шеф Ангелов.
 
Един от най-големите готвачи у нас обясни, че в България с течение на времето е намерил баланса между това, което дава и това, което получава.

Шеф Виктор Ангелов
NOVA

"С годините човек се амортизира и не може да е така енергичен, както е бил като млад. Още на 25-26 години ми стана ясно, че трябва да направя стъпка в посока собствен ресторант, където да мога да изградя своя концепция", разказа той.
 
А дали е престижно да си готвач в България, можете да разберете във видеото.
 


Гледайте Hell’s Kitchen България от вторник до четвъртък в 21.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на Facebook страницата на предаването.