Пепел върху слънцето
Пепел върху слънцето / NOVA
Първата прожекция на дългоочаквания „Пепел върху слънцето“ ще се състои на ежегодния фестивал „Златна роза“ в град Варна. Филмът ще бъде част от конкурсната програма на събитието. Прожекцията е насрочена за 29 септември от 16:00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна. Билетите вече са в продажба. До дни се очаква екипът да обяви и дата за премиера на екраните в цялата страна.

На прожекцията в рамките на фестивала „Златна роза“, филмът ще бъде представен от част от екипа и актьорския състав. „Пепел върху слънцето“ е режисьорски дебют на Богомил Калинов, а главните роли са поверени на Юлиан Вергов и Силвия Петкова. Премиерата на филма бе насрочена първоначално за м. март, но мерките срещу разпространението на COVID-19 в България отложиха събитието.

Пепел върху слънцето
NOVA

Историята разказва за д-р Стефанов (Юлиян Вергов), който е обвинен в лекарска грешка, която води до смъртта на пациент. Разразява се огромен медиен скандал. В същото време здравето на лекаря се влошава и той трябва да бъде хоспитализиран. В хода на журналистическото си разследване, героинята на Силвия Петкова се опитва да сглоби парчетата от живота и професионалната практика на д-р Стефанов. Тя търси истината между двете гледни точки – тази на лекаря и на дъщерята на пациента.

Пепел върху слънцето
NOVA

„Нямам търпение филмът да се срещне с публика. Надяваме се, че още през октомври ще го представим в кината в цялата страна. Дълго време чакахме този момент.“, казва режисьорът Богомил Калинов. Вълнението му е споделено от екипа и актьорите. Освен Юлиан Вергов и Силвия Петкова, в звездния актьорски състав на филма влизат още Анастасия Лютова, Ники Илиев, Ирини Жамбонас, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Павел Поппандов и др.

38-ият Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” ще се проведе от 24 септември до 1 октомври 2020 г. във Варна. Събитието се организира от ИА

„Национален филмов център“ и Министерство на културата. Фестивалът има сериозни традиции в българската кинематография като първото му издание е през далечната 1961 год.

Facebook страница на „Пепел върху слънцето“: https://www.facebook.com/AshesOverSun/
Линк към трейлъра: https://www.youtube.com/watch?v=KLBU8LptHVI