Проведе се Първата национална академия за мъжко сексуално здраве
Проведе се Първата национална академия за мъжко сексуално здраве / netinfo

Първата национална академия за мъжко сексуално здраве, организирана от Байер Шеринг Фарма, се състоя днес в хотел „Шератон”. На медицинския форум се събраха експерти в областите на андрологията, сексологията, урологията и психологията. Специален гост-лектор на Академията беше проф. Аксам Ясин – професор по урология и сексология в Хамбургски университет, Германия, за да сподели резултатите от последните си изследвания в областта на мъжкото сексуално здраве.

На пресконференцията, с която се откри форумът, бяха представени резултатите от изследване на проф. Ясин, свързано с еректилни смущения при мъжете. Изследването разкри, че еректилните смущения са индикатор за наличие на социално-значими заболявания като диабет, хипертония, сърдечно-съдови заболявания и наднормено тегло.

Модератори на научния форум бяха проф. Чавдар Славов – уролог зав. сектор в Клиниката по урология на Александровска болница и доц. Филип Куманов, ендокринолог – андролог, Началник отделение в УСБАЛЕ.

В рамките на Академията лекции изнесоха и доц. Румен Бостанджиев – сексолог-психотерапевт и доц. Здравко Каменов – ендокринолог в Клиниката по ендокринология на Александровска болница. Лекциите засегнаха различни аспекти в областта на мъжкото сексуално здраве като еректилна дисфункция, тестостеронова недостатъчност и метаболитен синдром.

Целта на Първата национална академия за мъжко сексуално здраве, по инициатива на Байер Шеринг Фарма, е да подпомогне обмяната на полезен опит между специалисти в сферата на медицината и да подобри лечението на социално-значими болести, като постави акцент върху превенцията.